• АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индија деловна виза за граѓани на САД

Индија деловна виза од САД

Подобност за виза за е-бизнис во Индија

Ако планирате да ја посетите Индија и вашата примарна цел за патување е деловна или комерцијална природа, тогаш граѓаните на САД мора да аплицираат Виза за е-бизнис во Индија. На Бизнис е-виза за Индија е официјален документ што дозволува влез и патување во Индија за комерцијални или деловни цели, како присуство на технички / деловни состаноци, учество на изложби, деловни / трговски саеми итн.

Важно е да се напомене дека не смеете да доаѓате во Индија со туристичка е-виза (или е-туристичка виза) и да вршите деловни активности. На е-туристичка виза е наменета за примарна цел на туризмот и не дозволува деловни активности. Индискиот орган за имиграција го олесни аплицирањето за деловна виза за Индија преку Интернет и ја добива електронски по е-пошта. Пред да аплицирате за Виза за е-бизнис во Индија осигурете се дека сте свесни за потребни основни документи и ние ги покриваме овие на списокот подолу. До крајот на овој напис, можете со доверба да аплицирате за виза за е-бизнис во Индија.

Листа за проверка на документи од САД за виза за е-бизнис во Индија

 1. Пасош - Американскиот пасош мора да важи најмалку 6 месеци од датумот на поаѓање.
 2. Скенирање на страница со информации за пасош - needе ви треба електронска копија од биографската страница - или висококвалитетна фотографија или скенирање. Willе треба да го поставите ова како дел од постапката за апликација за деловна виза во Индија.
 3. Дигитална фотографија на лицето - beе треба да поставите дигитална фотографија како дел од процесот на апликација за индиска деловна виза преку Интернет. Фотографијата треба јасно да го покаже вашето лице.
  Корисен совет -
  а Не користете фотографија повторно од пасошот.
  б Земете фотографија направена од себеси покрај обичен wallид користејќи телефон или камера.
  Можете детално да прочитате за Барања за индиска виза за фотографии Барања за индиска виза за пасош.
 4. Копија од деловна картичка - Од вас се бара да поставите копија од вашата деловна картичка. Доколку немате визит-картичка, можете да дадете и деловно писмо од индиски колега во кое ќе го објаснувате барањето.
  Корисен совет -
  Доколку немате визит-карта, во најмала рака можете да ги наведете вашето деловно име, е-пошта и потпис.

  Пример:

  John Doe
  Управниот директор
  Организација Атлас
  1501 Пајк Пл Сиетл WA 98901
  Соединети Држави
  [заштитена по е-пошта]
  толпа: + 206-582-1212

 5. Детали за индиската компанија - Бидејќи ги посетувате вашите деловни колеги во Индија, треба да имате практични детали за индискиот бизнис, како што се името на компанијата, адресата на компанијата и веб-страницата на компаниите.

Други основни барања за деловна виза:

6. И-мејл адреса:: Треба да имате валидна адреса за е-пошта што ќе се користи за време на обработката на апликацијата. Штом ви биде издадена виза за индиски е-бизнис, таа ќе биде испратена на оваа е-пошта што ја наведовте во вашата апликација.

7. Кредитна / дебитна картичка или сметка на Paypal: Осигурете се дека имате дебитна / кредитна картичка (може да биде Visa / MasterCard / Amex) или дури сметка на UnionPay или PayPal за да направите исплата и има доволно средства.

Корисен совет -
а Додека плаќањето се врши со користење на портата за плаќање на безбедна PayPal, можете да ја користите вашата Дебитна или Кредитна картичка за да извршите плаќање. Од вас не се бара да имате сметка во PayPal.

Колку трае визата за е-бизнис во Индија?

Индиската деловна виза важи вкупно 365 дена од датумот на издавање. Максималниот престој во Индија на деловна е-виза (или деловна виза за бизнис) е вкупно 180 дена и тоа е виза за повеќекратен влез.

Кои активности се дозволени според е-виза за бизнис во Индија за граѓаните на САД?

 • Поставување на индустриски / деловен потфат.
 • Продажба / купување / трговија.
 • Присуство на технички / деловни состаноци.
 • Регрутирање на работна сила.
 • Учество на изложби, деловни / трговски саеми.
 • Експерт / специјалист во врска со тековен проект.
 • Спроведување тури.

Амбасада на Соединетите Американски Држави во Delу Делхи

Адреса

Шантипат, Чанакијапури 110021 Newу Делхи Индија

Телефон

+ 91-11-2419-8000

Факс

+ 91-11-2419-0017

Ако сте прв пат деловен посетител на Индија, дознајте повеќе за Совети за деловни посетители.