• АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиски контролни точки за имиграција за излез од е-виза

Ажурирано на June 03, 2024 | Онлајн индиска виза

Електронските визи станаа омилени на патниците во денешно време. По воведувањето на индиската е-виза во 2014 година, протокот на туристи стана многу висок. Луѓето почнаа да избираат е-виза наместо обична поради нејзината практичност и предности. Една од предностите на оваа индиска е-виза е тоа што патниците можат да ги изберат своите влезни и излезни точки бидејќи има огромен список на овластени контролни точки за имиграција.

Овие овластени влезни и излезни точки подлежат на периодична ревизија. Значи, од суштинско значење е да се биде во тек. Можете да дојдете овде во секое време за ажурирана листа на индиски излезни точки за е-виза. Дополнително, можете да го проверите Индиски е-виза овластени влезни точки и обележете ги и двете за ваша погодност.

Патниците имаат 5 индиски опции за е-виза - Туристичка е-Виза, Бизнис е-Виза , Медицинска е-виза за Индија, Медицински придружник е-виза Виза за е-конференција во Индија. Од овие патници можат да изберат еден според нивната намена.

Ве молиме посетете ја Индиска веб-страница за е-виза да го пронајдам Формулар и започнете со процесот на аплицирање. Пред да продолжите, прочитајте повеќе за овие овластени излезни точки, кои ви овозможуваат поефективно да го планирате вашето патување и рута.

Да влезе Индиските патници имаат 2 опции Море и воздух. Сепак да се излезе патниците во земјата имаат 4 опции Море, воздух, земја и железница.

Кои се контролните пунктови за излезна имиграција?

  • 34 Аеродроми
  • 34 Копнени контролни точки
  • 31 Морски пристаништа и
  • 5 железнички контролни точки

Овластени аеродроми за излез

Ахмедабад Амритсар
Багдогра Bengaluru
Бубанешвар Calicut
Мадрас Чандигар
Cochin Коимбаторе
Делхи Гаја
Гоа Guwahati
Хајдерабад Џајпур
Канур Калкута
Лакнау Madurai
Mangalore Мумбаи
Нагпур Порт Блер
Пуна Сринагар
Сурат  Тиручирапали
Тирупати Тривандрум
Варанаси Vijayawada
Вишахапатнам

Овластени поморски пристаништа за излез

Аланг Беди Bunder
Бахнагар Calicut
Мадрас Cochin
Cuddalore Kakinada
Кандла Калкута
Мандви Пристаништето во Мормаго
Пристаниште Мумбаи Нагапатин
Нахава Шева Парадеп
Porbandar Порт Блер
Tuticorin Вишакапатнам
Нов мангалор Визињам
Островот Агати и Миникој Лакшдвип УТ Валарпадам
Mundra Кришнапамат
Ubубри Панду
Nagaon Karimganj
Катупали

Овластени копнени контролни точки

Патот Атари Ахаура
Банабаса Чанбрабанда
Далу Дауки
Далаигат Гаурифанта
Гојаданга Харидаспор
Хили Igaаигаон
Ogогбани Каилашахар
Каримганг Куаул
Лалголагат Махадипур
Манкачар Море
Мухуригат Радикапур
Рагна Ранигун
Раксаул Рупаидиха
Сабајле Сонули
Шримантапур Сутарканди
Фулбари Каварпучија
Зоринпури Зокавтар

Овластени железнички контролни точки

  • Пост за проверка на железницата во Мунабао
  • Атари железничка проверка
  • Геде железнички и пост за проверка на патиштата
  • Проверка на станицата за железнички Харидаспур
  • Railелезнички контролен станица Читпур

Повеќе:
Патниците на крстаречкиот брод можат да патуваат во Индија користејќи е-виза. Ние ги покриваме сите детали овде во ова Водич за посетители на бродови за крстарење.


Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.