• АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Причини за одбивање на е-виза во Индија и корисни совети за да ги избегнете

Ажурирано на June 04, 2024 | Онлајн индиска виза

на Индиска апликација за е-виза процесот е најлесниот процес кој се состои од едноставни чекори. Сепак, апликантите понекогаш се соочуваат со одбивање. Прво, апликантот треба да ја пополни апликацијата со најголема грижа. Дури и малите грешки можат да ве поттикнат кон одбивање на е-виза. Не само тоа, туку има и многу тони причини зад тоа.

Оваа статија ќе ги разгледа причините за индиското одбивање е-виза и совети како да се ослободите од нив.

Разберете ги барањата за индиска е-виза

Пред да започне процесот, апликантот треба да има соодветно познавање на целата постапка и основните барања. Нивното разбирање ќе им помогне на апликантите да се ослободат од грешките. Како што споменавме претходно, дури и мала грешка може да резултира со отфрлање.

Основните барања за индиска е-виза се:

  1. Вашиот пасош треба да биде обичен пасош. Дознајте повеќе за барањата за пасош за да избегнете грешки.
  2. Носете дебитна или кредитна картичка за финалните плаќања и важечка идентификација на е-пошта.
  3. Не смеете да имате криминална историја. Можете да прочитате за Политика за визи на Индија тука.
  4. Разберете повеќе за Потребни документи за индиска виза.

Еве ги главните причини за отфрлање на индиската е-виза и совети како да ги избегнете

Криење на криминална позадина

Сокривањето на вашата криминална историја, иако е малолетно, не е прифатливо. Обидот да се измами индиската управа за имиграција, може да предизвика повисоки казни и казни.

Не дава целосно име

Ова е вообичаена грешка и лесно може да се избегне, но за жал е главната причина за огромниот број индиски отфрлања на е-визи. Мора да го наведете вашето полно име, вклучувајќи го и презимето и средното име. Користењето иницијали и прескокнувањето на средните имиња не се прифатливи. На пример, ако вашето име е Ема Ред Гелер. Треба да го пополните целото име. Ема Р Гелер или Ема Гелер наместо Ема Ред Гелер не се прифатливи.

Повеќекратна / излишна апликација

Ова е една од вообичаените причини за одбивање на индиската е-виза. Доколку апликантот има одобрена и валидна е-виза, тој не треба да аплицира за друга е-виза. На пример, замислете дека веќе имате Индиска туристичка е-виза со важност од 5 години. Но, некако ги изгубивте мејлот и е-визата. Во тој случај, не можете повторно да аплицирате за индиска е-виза од кој било вид. Затоа што веќе имате валидна е-виза веќе 5 години.

Пакистанско потекло

Да претпоставиме дека сте спомнале какви било врски со Пакистан како да сте поединец роден во Пакистан или вашето блиско семејство припаѓа на Пакистан. Вашата индиска е-виза апликација ќе биде одбиена. Ако сакате да патувате во Индија, подобро е да аплицирате за обична виза.

Дознај повеќе за Индиски редовни процедури за виза.

Неточен тип на е-виза

Кога има несовпаѓање помеѓу вашата главна намера да ја посетите Индија и видот на индиската е-виза што ја аплицирате за вашата апликација може да биде одбиена. На пример, вашата намера за посета е деловна, но сте аплицирале за туристичка е-виза. Тоа не е валидно.

Дознајте за видовите индиски е-визи достапни овде.

Пасошот истекува наскоро

Датумот на важност на вашиот пасош треба да биде повеќе од 6 месеци. Тогаш вашата апликација ќе биде одбиена.

Не обичен пасош

Дипломатските и други видови патни исправи не се прифатливи за индиската е-виза. Не можете да аплицирате за индиска виза преку Интернет дури и ако припаѓате на подобна земја за индиска е-виза. Ако треба да аплицирате за еВиза за Индија, мора да имате обичен пасош.

Ако имате пасоши различни од обичните, тогаш одлучете се за редовна виза.

Недоволно средства

Апликантот мора да има доволно средства за да патува во Индија. Треба да ги носите сите финансиски докази за да го поддржите. Во спротивно, барањето на апликантот ќе биде одбиено.

Заматена фотографија во стил на пасош

Фотографија со индиска виза

Фотографијата во стилот на пасош што ја прикачувате треба да биде без сенки и заматување. Прочитајте повеќе за Барања за индиска виза за фотографии.

Нејасно скенирање на пасошот

Скенирање за пасош за индиска виза

При поставувањето, проверете дали био-страницата на вашиот пасош е јасна. Ве молиме погрижете се МРЗ (Магнетна читлива зона) не е отсечена во вашиот пасош. Нема потреба да имате професионално скенирана или снимена копија од био-страницата. Сепак, јасноста е многу суштинска.

Прочитајте повеќе за Барања за индиска виза за пасош.

Несовпаѓање на информациите

Сите дадени информации треба да одговараат на документите што сте ги поставиле.

Несовпаѓање на референцата

Апликацијата за индиска е-виза бара референца или контакт од вашата матична земја или нација за пасош. Ова е од суштинско значење во случај на итност. На пример, ако сте американски државјанин и сте престојувале во ОК неколку години. Во овој случај, давате само американска референца. Не е дозволена референца од ОК.

Изгубен стар пасош

Апликантот треба да даде полициски извештај за изгубен пасош ако сте го изгубиле стариот пасош и сакате да добиете нова индиска е-виза.

Погрешна е-медицинска виза

Апликантот кој сака да се лекува во Индија треба да аплицира за медицинска е-виза и 2 пријатели или семејството можат да го придружуваат пациентот за медицинска е-виза на е-виза за индиски медицински придружник. Не е дозволено обратно. Прво разберете како функционира. За да избегнете забуна, можете да прочитате за Медицинска е-виза за Индија Медицинска придружник е-Виза за Индија.

Индиска медицинска е-виза и писмо што недостасува

Неопходно е автентично и јасно писмо од индиската болница со која се консултирате. Писмото треба да биде напишано во писмото на болницата.

Недостасуваат барања за е-виза за индиски бизнис

Индиската деловна е-виза ги бара сите информации од индиската организација што апликантот ја посетува, исто така, нивната сегашна странска организација. Прочитајте повеќе за барањата за виза во eBusiness во Индија.

Недостасува визит-карта

За да аплицира за индиска деловна е-виза, апликантот мора да достави визит-картичка која ги содржи сите детали за тековната организација.

Ве молиме имајте предвид, иако апликантот добил е-виза и покрај тоа што ги имал работите наведени погоре, тој сигурно ќе биде ограничен на влезната точка. Дополнително, недостатокот на 2 празни страници во вашиот пасош и неточни или неусогласени детали, исто така, може да ве ограничат да влезете во земјата.

Бидете автентични и јасни во текот на целата процедура за патување без проблеми.

За да спречите отфрлање на вашата индиска е-виза апликација, од клучно значење е да обрнете внимание на конкретни детали. Доколку имате дополнителни прашања, слободно контактирајте [заштитена по е-пошта] или аплицирајте за индиска виза преку Интернет, обезбедувајќи едноставен, рационализиран и воден процес на аплицирање.


Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Австралиски граѓани Германски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Аплицирајте за индиска е-виза една недела пред вашиот лет.