• АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиска туристичка е-виза

Ажурирано на May 24, 2024 | Онлајн индиска виза

Индија отсекогаш била омиленото место на патниците со векови. Патниците можат да бидат сведоци и да искусат секакви чуда и чуда во Индија. Оваа статија е посветена исклучиво на туристите кои сакаат да ја посетат Индија.

За да патувате во Индија, треба да аплицирате за Индиска е-виза. Владата на Индија воведе Туристичка е-виза, исклучиво за туристи.

Она што е одлично е што ги има 3 вида туристички е-визи.

Што е индиска туристичка е-виза?

Владата на Индија ја имплементира туристичката е-виза во 2014 година. Дури и за време на шпиц сезони или празници, оваа индиска туристичка е-виза им олеснува на туристите да аплицираат. Поради овој процес без проблеми, интересот на туристите за посета на Индија е зголемен. И има 3 вида е-визи, кои туристите можат да ги изберат според нивната посета. Туристичката е-виза може да се користи за туризам, посета на семејството и пријателите, краткорочни курсеви како готвење и рекреативни цели.

Кои се 3-те видови на индиски туристички е-визи?

Индиската туристичка е-виза доаѓа во 3 варијанти како што следува-

Ако некој турист сака да ја посети Индија накратко, може да оди на прво, 1-месечна туристичка е-виза, што доаѓа со 30 дена важност, двоен влез и континуиран престој до 30 дена.

Или, турист кој сака да помине време во Индија со своите роднини и пријатели истражувајќи или сака да ужива во некои краткорочни часови по јога или готвење, може да го избере вториот, 1-годишна Туристичка е-виза. Овој тип на туристичка е-виза доаѓа со a важност до 365 дена. Дозволени се повеќекратни записи во рок од 1 година од периодот на важност. Исто така, дозволен е континуиран престој до 90 дена.

на 5-годишна Туристичка е-виза е трет. Овој тип на туристичка е-виза е наменет за туристи кои имаат намера да поминат подолг период во истражување на Индија. Валидноста на овој вид е-виза е пет години. Се разбира, записите може да се направат повеќе од еднаш во период на важност од 5 години. Понатаму, дозволен е континуиран престој до 90 дена.

Туристите можат да изберат индиска туристичка е-виза по свој избор. Дополнително, неопходно е да се почитувајте ги сите правила и прописи.

Што е потребно за добивање е-виза за патување во Индија?

За да добиете индиска туристичка е-виза, треба да имате специфични документи и барања. Ве молиме осигурајте се дека документите се во дигитална форма.

Основните барања се наведени подолу-

Индиска туристичка виза

Важечки пасош

 • Апликантот треба да има а валиден обичен пасош.
 • Био-страницата на пасошот на апликантот.
 • Био страницата ги содржи оние на апликантот лични податоци и податоци за пасош.
 • Потребна е скенирана копија во боја, не бела, црна или која било друга еднобојна боја.
 • Нејзините рокот на важност треба да надмине шест месеци.
 • Дипломатски и друг вид пасоши не се прифаќаат.
 • Треба да има 2 празни страници за влезни и излезни марки.
 • Обезбедете ја скенираната копија од пасошот што го прикачувате е јасен и без заматување.
 • Било кој формат големина до 10 MB е прифатливо.

(Ако големината надминува, испратете ја на Индиско биро за помош за е-виза)

Фотографија со големина на пасош

 • Дигитална копија на вашата неодамнешна фотографија со големина на пасош.
 • Би требало да има без сенки или заматеност, и сè треба да биде кристално јасен.
 • Фотографијата позадината треба да биде обична и бела или светла во боја.
 • Било кој формат големина до 10 MB е прифатливо.

Валидна е-пошта

 • Адресата на е-пошта што ја давате треба да биде активни и валидни.
 • Одобрени Индиските е-визи ќе бидат доставени само на оваа адреса на е-пошта.
 • Обидете се да дадете а лична адреса за е-пошта.

Финансиски доказ

 • Потребна е дигитална форма на вашиот финансиски доказ.
 • Вашата банкарска сметка треба да биде доволно финансиран.
 • Секогаш запомнете вие сте одговорни за вашите трошоци, не која било земја.
 • Изводи од банка, чекови, итн може да се смета за финансиски доказ.

Дебитна/кредитна картичка

 • Апликантот треба да има дебитна или кредитна картичка за да ја изврши конечната исплата.
 • Нема потреба да споделувате какви било лични податоци за картичката.

Можеби ќе треба да ги доставите информациите за распоредот на патување и сместувањето. Можеби ќе биде потребно да им го приложите вашиот повратен билет. Затоа, бидете подготвени за сето тоа. Може да биде доволно да им ги претставите на службениците за имиграција на границата, но нивното поставување не е потребно.

Апликантот треба да ги исполнува наведените услови за да добие индиска туристичка е-виза. Ве молиме имајте предвид дека наведените барања важат за сите е-визи. Други видови е-визи повремено бараат документација покрај оние наведени погоре. Сепак, ова е доволно за да се добие индиска туристичка е-виза.

Време на обработка

Вашата апликација ќе биде обработена во рок од 2-3 работни дена. Ќе добиете ажурирање по прегледот. Ве молиме направете чести проверки на вашата е-пошта. А 24-часовно време на обработка е исто така загарантирана за индиски е-визи во итен случај.

Најчесто поставувани прашања

Каде можам да ја добијам апликацијата за аплицирање за е-виза за туристи во Индија?

Посетете го Официјална веб-страница на индиската е-виза. Можете да го видите Формулар таму.

Може ли да ја продолжам индиската туристичка е-виза?

Не, индиската туристичка е-виза не може да се продолжи. Ако сакате да патувате во Индија на подолг период, одберете a Петгодишна туристичка е-виза.

Кои се овластените точки за влез и излез за носител на индиска туристичка е-виза?

Постојат бројни овластени влез излезни точки во Индија. Тие периодично се ревидираат. Затоа често проверувајте ги. Исто така, патниците можат да влезат во Индија по воздушен и морски пат. И излезете преку воздух, море, земја и железница.

Кога ја посетувам Индија како турист, дали треба да понесам потврда за вакцинација?

Постојат одредени правила поврзани со вакцинацијата и здравјето, како што се: Ако доаѓате од земја погодена од жолта треска, тогаш мора да ја понесете вашата картичка за вакцинација против жолта треска. Посетете ги упатствата за вакцинација за да дознаете повеќе.

Како можам да ја дознаам мојата подобност да аплицирам за индиска туристичка е-виза? 

Како на 2024, 171 земји може да патува во Индија со е-виза. Ако сте од некоја од тие земји, ги исполнувате условите. Користете алатка за подобност за лесно да ги дознаете различните видови индиски е-визи за кои имате право.


Има над 171 националности подобни за индиска е-виза онлајн. Граѓаните од Обединето Кралство, Ангола, Венецуела, Соединети Држави, Вануату Канада меѓу другите националности имаат право да аплицираат за онлајн индиска виза.