• АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Краен водич за индиска деловна е-виза

Ажурирано на Feb 13, 2024 | Онлајн индиска виза

Индиската деловна виза, позната и како виза за е-бизнис, е вид на електронско овластување за патување што им овозможува на поединци од подобните земји да ја посетат Индија од различни деловни причини. Овој систем eVisa беше лансиран во 2014 година за да го поедностави процесот на аплицирање за виза и да привлече повеќе странски посетители во Индија.

Индија е земја која се соочува со брза глобализација и модернизација. Згора на тоа, земјата исто така ја проширува својата економија и пазари со најголема брзина. Пазарите станаа пошироки и слободни. Со либерализацијата на економијата, на Индија и е овозможено да се препушти на светската трговија и да ги добие најдобрите придобивки од светската трговија.

Индија, со брзиот раст и развој на нејзината економија и пазари, стана витален трговски центар на меѓународниот пазар. Таа, исто така, стана центар за глобалните деловни и трговски пазари. Индија е земја со многу деловни и трговски ресурси.

Поради ова, нуди огромни количини на специјализирани деловни и комерцијални можности на различни нации за уживање во трговија и други комерцијални активности со нив. Индија не само што има постојано растечка економија и трговски/бизнис пазар, туку има и квантитативни природни ресурси и квалификувана работна сила.

Додавајќи го сето ова, Индија лесно се рангира како една од најдобрите земји за бизнис заедно со секторот за патување и туризам. Индија неизбежно стана една од најпрофитабилните и најпривлечните нации за деловни и трговски активности за трговците и бизнисмените од различни нации на глобално ниво. 

Поединци и деловни/комерцијални организации од цела планета сакаат да се нурнат во деловниот сектор на Индија и да спроведат комерцијални активности со деловните експерти во земјата.

Бидејќи поединците кои влегуваат во земјата од различни нации ќе мора да поседуваат валидна виза за влез во земјата, индиската влада воведе електронски документ за овластување за патување познат како индиска електронска виза или индиска е-виза.

Индиската е-виза ќе им биде достапна на патниците од различни нации за пет главни цели со многу повеќе цели во секоја категорија, кои се како што следува: -

 • Индиска е-виза за патување и туризам.
 • Индиска е-виза за деловни цели.
 • Индиска е-виза за медицински цели.
 • Индиска е-виза за медицински придружник.

Имињата на визите поврзани со секоја намена се како што следува:

Во овој пост, ќе обезбедиме детали за индиската деловна е-виза која е наменета за уживање во деловни и комерцијални активности во Индија. Оваа виза може да се добие целосно преку Интернет, бидејќи е електронско овластување за патување.

Нема да бидат потребни апликанти за посета на индиската амбасада или канцеларијата на конзулатот за добивање индиска е-виза од кој било тип. Ова ја вклучува и индиската деловна е-виза! Ајде да дознаеме повеќе за тоа!

Индиската електронска виза, позната и како Индиско овластување за електронско патување, е правен документ кој им дозволува на странците влез и слободно движење низ цела Индија. Посетителите кои ја имаат оваа виза можат да ги истражуваат познатите туристички атракции во Индија, да се вклучат во деловни активности и да волонтираат за правни причини до еден месец.

Кој е работен метод на индиската деловна е-виза

Бизнисмените и бизнисменките кои сакаат да влезат во земјата со индиската деловна е-виза за водење деловни и комерцијални активности треба да ги знаат следните информации и детали пред да продолжат со отпочнување на апликацијата за индиска деловна е-виза: 

 1. Индиската деловна е-виза, исто како и другите видови индиски е-визи, не може да се конвертира во друг вид виза. Или не може да се продолжи и надвор од периодот на важност.
 2. На секој апликант ќе му биде дозволено да аплицира за индиска деловна е-виза само два пати на секои триста шеесет и пет дена. Ова значи дека секоја година ќе му се даваат само две индиски деловни е-визи на секој апликант.
 3. Индиската деловна е-виза е строго наменета само за уживање во деловни и комерцијални активности. Апликантот нема да добие дозвола да влезе во областите на земјата кои се сметаат за забранети области или области на кантон.

Индиската деловна е-виза ќе му овозможи на бизнисменот или бизнисменката да уживаат во комбиниран и целосен привремен престој од сто и осумдесет дена во Индија. Овој тип на индиска е-виза со повеќекратен влез ќе му дозволи на патникот да остане во земјата сто и осумдесет дена непрекинато од датумот на кој го направил првиот влез во земјата. На патникот ќе му биде овозможено и повеќекратно да влезе во земјата со индиската деловна е-виза.

Имајте на ум дека индиската деловна е-виза ќе биде понудена како валидна дозвола за влез во земјата за деловни цели или комерцијални уживања на патниците и посетителите ширум светот кои сакаат да заработат од деловните активности или комерцијалните активности што се настапуваат во земјата.

Тие, исто така, можат да учествуваат во водење бизнис или трговија со кој било бизнисмен или деловна жена во земјата која има основана деловна фирма или организација во Индија. Или можат да учествуваат во бизнис со веќе воспоставени деловни фирми и компании во земјата со мотив да заработат профит за себе и за организацијата.

Различните деловни и комерцијални цели за кои апликантот може да ја добие индиската деловна е-виза се како што следува:

1. Купување и продавање на стоки и стоки во земјата. 2. Учество на деловни состаноци. Овие состаноци можат да бидат технички состаноци. Или состаноци поврзани со продажбата. 3. Во оваа виза е вклучено и воспоставување ново пронајдени деловни потфати. Плус поставувањето индустриски потфати може да се овозможи и со индиската деловна е-виза во Индија.

Други цели за кои бизнисменот или деловната жена може да влезе во земјата со индиската деловна е-виза е одржување предавања поврзани со деловни и комерцијални активности, спроведување тури и средби поврзани со бизнисот, вработување работници и вработени за комерцијални организации и фирми, како дел од бизнис саеми и семинари и многу повеќе!

Така, ова се основите на кои апликантот за индиска деловна е-виза може да влезе во земјата со индиската деловна е-виза.

За да добие одобрена индиска деловна е-виза, апликантот ќе мора да ги поседува следните документи:

 • Подобен пасош: Без валиден пасош и виза, на ниту еден странски поединец нема да му биде дозволен влез во земјата за каква било намена. Затоа, ако апликантот сака да добие валидна виза за посета на Индија, тогаш прво ќе треба да поседува и валиден пасош.
 • Овој пасош ќе се смета за подобен за индиската деловна е-виза само кога има шест месеци важност од датумот на кој визата му е издадена на апликантот. 
 • Покрај тоа, апликантот ќе мора да се погрижи да носи пасош кој има најмалку две празни страници. Овие празни страници ќе ги користат службениците за имиграција и граничната контрола. Целта за која службеникот ќе ги користи двете празни страници е да дава печати за влез и излез кога патникот влегува во земјата и кога патникот излегува од земјата. Во едноставни термини, ова обично се случува за време на пристигнувањето и за време на заминувањето.
 • Повратен или натамошен билет: Ако патник, кој не е жител на Индија, патува во Индија од странска земја која е нивна резиденција, тогаш може да се бара (не е задолжително) да поседуваат и повратен билет заедно со билет за патување во Индија од нацијата во која моментално престојуваат.
 • Овој повратен билет треба да биде од Индија до нацијата од која дошле. Или ако патникот сака да транзитира од Индија во друга нација, тогаш ќе може да го стори тоа само кога ќе има валиден билет. Така, повратен билет или билет напред ќе биде неопходен документ што мора да го поседува апликантот за апликацијата за индиска деловна е-виза.
 • Доволно средства: Општо правило е дека ако патник од странска земја патува во која било друга земја за која било цел, ќе треба да достави доказ дека има доволно средства за престој во земјата.
 • Слично на тоа, патниците од странски земји исто така ќе треба да покажат доказ дека имаат доволно средства за покривање на своето патување во Индија. Ова главно се однесува на доволно средства, така што патникот ќе може да ги покрие своите трошоци во Индија.

Ова се општите документи потребни за секој тип на индиска е-виза што треба да ги носи апликантот не само за примена на визата, туку и за патување од нивната нација во Индија.

Освен општите барања и документи, од барателот на индиската деловна е-виза ќе се бара да поседува и некои дополнителни документи кои се од суштинско значење за аплицирање на индиската деловна е-виза. Потребните дополнителни документи се како што следува:

 • Писмо за деловна покана: Ова писмо треба да му биде издадено на апликантот од страна на компанијата или организацијата со која ќе водат бизнис во Индија. Или од кого се поканети да прават бизнис во Индија. Ова писмо треба да содржи суштинска компонента. Оваа компонента е официјален меморандум на организацијата или компанијата.
 • Визит-картичка: Како и деловното писмо, патникот кој сака да добие индиска деловна е-виза ќе треба да поседува и деловна картичка. Ако немате визит-картичка, треба да креирате потпис за е-пошта со, Име, Е-пошта, Назначување, Адреса на службеник, Е-пошта на понудата, Канцелариско лого, Број на факс на канцеларија итн.
 • Од апликантот на индиската деловна е-виза ќе се бара да даде одговори на неколку прашања во врска со деловната компанија која го дава деловното писмо до апликантот. И за организацијата што е на примачот. 

Кои се барањата за индиската деловна е-виза 

Општите барања за индиската деловна е-виза вклучуваат скенирана копија од пасошот на апликантите. Оваа копија треба да ги нагласи личните податоци на апликантот. А вториот основен услов е најновата фотографија на апликантот.

Фотографијата треба да се достави според правилата и спецификациите наведени од индиската влада. Овие правила и прописи ќе бидат споменати на веб-страницата преку која патникот ќе аплицира за индиската деловна е-виза.

Апликантот на индиската деловна е-виза треба да се увери дека поседува пасош од нивната родна земја со минимална важност од шест месеци. Оваа важност ќе се пресметува од денот кога визата му е издадена на апликантот.

Доколку пасошот ја нема споменатата важност, тогаш најдобро е патникот да го обнови пасошот или да направи нов и да го искористи за процедурите за аплицирање за индиска е-виза.

Истото важи и за оние апликанти кои имаат пасоши без две празни страници кои се неопходни. 

Еден од најважните барања за индиската деловна е-виза што треба да ја достави секој апликант заедно со други документи е писмо за покана или деловно писмо. Ова деловно писмо треба да ги спомене виталните информации за фирмата, компанијата или организацијата со која апликантот ќе води бизнис.

Виталот обично ги содржи информациите за контакт на организацијата како што се адресата и телефонскиот број. Дополнително, ќе биде побарано и потпис на е-пошта и врската на веб-страницата на организацијата, спомнати во писмото за покана како задолжително барање.

Апликантите треба да се уверат дека аплицираат за индиската деловна е-виза најмалку четири дена однапред од датумот на кој патникот ќе се качи на нивниот лет за Индија. Бидејќи индиската е-виза е еден од најбрзите начини за добивање индиска виза, патникот не мора да се грижи дали визата ќе пристигне доцна.

Но, поради одредени околности што може да се случат неочекувано, патникот треба да биде подготвен за доцнење во пристигнувањето на нивните индиски е-визи.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Ако имате какви било проблеми при пополнување на формуларот за апликација за индиска виза или имате сомнежи во формуларот за eVisa India, или имате барање за плаќања или потреба да ја забрзате вашата апликација, можете да го контактирате Help Desk за индиска виза на оваа врска. Ќе одговориме на вашето прашање во рок од еден ден. Дознајте повеќе на Help Desk

Резиме на индиската деловна дигитална виза 

Ова е сè што треба да знаат апликантите на индиската деловна е-виза. Барањата, основните документи, времетраењето на визата, времето потребно за обработка на визата и многу повеќе се споменати во овој пост.

Дали патникот го зема влезот во Индија за да го процвета својот бизнис. Или без разлика дали влегуваат во земјата за да основаат нов бизнис, индиската деловна е-виза секогаш ќе се смета како една од најдобрите опции за кои може да се обрати секој бизнисмен или бизнисмен! Најдобриот дел е што бидејќи индиските деловни е-визи се електронски визи, тие можат да се добијат сами преку Интернет! 

Најчесто поставувани прашања за индиската деловна е-виза 

Колку дена на патникот ќе му биде дозволено да престојува во Индија со индиската деловна е-виза? 

Индиската деловна е-виза е повеќекратна виза која му овозможува на патникот да остане во земјата во период од шест месеци, што е вкупно сто и осумдесет дена. Ова ќе се смета за валидно од датумот на кој визата почнала да станува валидна до датумот на кој ќе помине важноста на визата.

Како може патникот да добие индиска деловна е-виза со аплицирање за неа преку Интернет? 

На имателите на пасоши од над сто шеесет нации им е овозможено да добијат индиска деловна е-виза со аплицирање за неа дигитално на Интернет. Целиот процес на апликант на индиската деловна е-виза ќе се одвива само преку Интернет. Дури и за добивање на одобрената виза, апликантот нема да мора да патува во која било амбасада или канцеларии на конзулат.

Општо земено, индиската деловна е-виза може да се добие со исполнување на три лесни чекори. Трите лесни чекори се: 1. Пополнување на формуларот за апликација за индиска деловна е-виза преку Интернет. 2. Приложување и доставување на важните документи. 3. Плаќање на трошоците или надоместоците за индиската деловна е-виза преку Интернет. 

Колку време ќе биде потребно за индиската деловна е-виза да пристигне во сандачето за е-пошта на апликантот? 

Процедурите на индиската деловна е-виза се прилично брзо да се завршат. Но, ова ќе се случи само ако апликантот се увери дека ги приложил сите точни документи со формуларот за апликација за индиска eVisa и исто така правилно ги пополнил сите полиња во формуларот за апликација за индиска eVisa.

На апликантите на индиската деловна е-виза ќе им биде овозможено да испратат барање за апликација четири месеци однапред од датумот на кој имаат намера да летаат од својата земја во Индија за деловни цели. Тоа е многу општ аспект на индиската деловна е-виза да пристигне во рок од два работни дена.

Но, многу околности може да создадат пречки во времето на обработка на визата што може да доведе до зголемување на бројот на денови во кои визата ќе пристигне во сандачето за е-пошта на апликантот. Максималниот број на денови во кои апликантот може да очекува да пристигне нивната индиска деловна е-виза е четири до седум дена, а минималното време е 24 часа.

Кои документи ќе му бидат потребни на апликантот за индиска деловна е-виза за да аплицира за индиската деловна е-виза? 

За да аплицира за индиската деловна е-виза преку Интернет, квалификуваниот патник прво треба да го одржува својот пасош подготвен. Овој пасош треба да има доволно важност и доволно простори. Патниците треба да држат и најнови фотографии во стилот на документи.

Апликантите од странство треба да поседуваат повратен лет. Или ќе мора да поседувате карта за лет од Индија до трета дестинација. Како дополнителни документи, апликантот треба со себе да носи службено писмо или визит-картичка!

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Патувањето до Индија е на списоците за патувања на многу луѓе, и тоа е локација што навистина може да ви ги отвори очите кон новите култури и уникатни области. Дознајте повеќе на

Топ 10 најдобри одморалишта во Индија

Што е индиска деловна еВиза?

Индиската деловна виза, позната и како виза за е-бизнис, е вид на електронско овластување за патување што им овозможува на поединци од подобните земји да ја посетат Индија од различни деловни причини. Овој систем eVisa беше лансиран во 2014 година за да го поедностави процесот на аплицирање за виза и да привлече повеќе странски посетители во Индија.

Визата за е-бизнис е најбрзиот и најлесниот начин да ја посетите Индија. Ја елиминира потребата да аплицирате за физички печат за виза на вашиот пасош или да посетите индиска амбасада или конзулат. Со индиската деловна виза, можете да дојдете во Индија за низа цели, како што се присуство на деловни состаноци, продажба или купување стоки и услуги, основање деловен или индустриски потфат, спроведување тури, предавања, регрутирање работници, учество во трговски или деловни изложби и учество во активности поврзани со спортот.

Мора да пополните онлајн електронски формулар за апликација и да го поднесете со потребните придружни документи за да аплицирате за индиска деловна виза. Странските туристи сега можат да аплицираат до 120 дена пред предвидениот датум на пристигнување во земјата бидејќи рокот за аплицирање на електронскиот визен систем е продолжен од 20 на 120 дена. За да се избегнат какви било проблеми во последен момент, се советува деловните посетители да аплицираат за своите деловни визи најмалку четири дена пред нивното планирано пристигнување.

Посетителите кои влегуваат во Индија се повикани од индиската управа за имиграција да аплицираат за индиска виза преку Интернет, позната и како е-виза за Индија, наместо да посетуваат индиски конзулат или индиска амбасада. Ова не само што го поедноставува процесот на аплицирање, туку и заштедува време и напор. Дополнително, системот е-виза е достапен за граѓани од над 180 земји, што им олеснува на патниците од различни делови на светот да ја посетат Индија за деловни или туристички цели.

Кои нации се квалификуваат за индиската деловна еВиза?

Почнувајќи од 2024 година 171 националност имаат право за онлајн индиска деловна виза. Некои од земјите подобни за индиската деловна еВиза се:

Австралија Чиле
Данска Франција
Холандија Перу
Перу Португалија
Полска Шведска
Обединето Кралство Швајцарија

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Според правилата на Индискиот орган за имиграција за индиска е-виза или електронска виза за Индија, во моментов ви е дозволено да ја напуштите Индија со е-виза со воздух, со воз, со автобус или со крстарење, доколку сте аплицирале за туристичка е-виза за Индија или Бизнис е-виза за Индија или медицинска е-виза за Индија. Можете да излезете од Индија преку 1 од долу споменатите аеродроми или пристаниште. Дознајте повеќе на Индиски поенти и правила за излез од е-виза

Подобност да се добие индиска деловна еВиза

Да претпоставиме дека одлучувате да ја посетите Индија за деловни цели и барате да аплицирате за индиска деловна виза преку Интернет. Во тој случај, постојат неколку барања за подобност што треба да ги исполните.

Пред да аплицирате за индиска еВиза, мора да имате државјанство на една од 165-те нации за кои повеќе не се потребни визи. Ако вашата земја е на оваа листа, можете да аплицирате за индиска деловна виза преку Интернет без да посетите амбасада или конзулат.

Вашата цел на посетата мора да биде поврзана и со бизнисот, кој може да вклучи присуство на деловни состаноци, конференции или истражување на потенцијални деловни можности во Индија.

Најдобро би било доколку имате пасош со важност најмалку шест месеци откако ќе пристигнете во Индија за да аплицирате за индиска деловна виза преку Интернет. Исто така, најмалку две празни страници во вашиот пасош мора да бидат достапни за печатот за виза.

Од клучно значење е да запомните дека информациите што ги давате кога барате индиска еВиза мора да одговараат на информациите наведени во вашиот пасош. Секое несовпаѓање помеѓу двете може да резултира со одложување или одбивање на вашиот влез во Индија, во зависност од ситуацијата.

Конечно, мора да влезете во Индија само преку станиците за проверка на имиграцијата што владата ги одобри. Тие се состојат од 5 пристаништа и 28 аеродроми наменети за оваа употреба.

Како се оди за добивање индиска деловна еВиза?

Ако планирате да патувате во Индија за деловни цели, аплицирањето за индиска деловна еВиза е едноставна и удобна опција. За да започнете, проверете дали ги имате при рака сите потребни документи.

Прво и основно, ќе ви треба скенирана копија од првата страница од вашиот пасош, која треба да биде стандардна. Дополнително, ќе ви треба неодамнешна фотографија во боја со големина на пасош од вашето лице. Проверете дали вашиот пасош е достапен најмалку шест месеци од влегувањето во Индија.

Ќе ви треба и функционална адреса за е-пошта, дебитна или кредитна картичка за да ја платите таксата за апликација за виза и повратен билет од вашата земја (ова е опционално). Ако аплицирате за специфичен тип на виза, проверете дали ги имате при рака потребните документи.

Аплицирањето за индиска деловна еВиза е едноставно и може да се направи преку Интернет. Ќе треба да пополните онлајн апликација, која треба да трае само неколку минути, и да го изберете претпочитаниот начин на плаќање преку Интернет. Надоместокот за аплицирање може да се плати со кои било пари од 135 наведени земји преку кредитна картичка, дебитна картичка или PayPal.

Откако ќе ја поднесете вашата апликација, може да биде побарано да обезбедите копија од вашиот пасош или фотографија на лице. Овие информации можете да ги испратите преку е-пошта или преку онлајн порталот eVisa. Ако ги испраќате информациите преку е-пошта, испратете ги на [заштитена по е-пошта].

По поднесувањето на вашата апликација, можете да очекувате да ја добиете вашата индиска деловна еВиза преку е-пошта во рок од 2 до 4 работни дена. Со вашата eVisa, можете да влезете во Индија без мака и да се занимавате.

Но, пред да го планирате вашето патување, важно е да се забележи дека како странец, ќе треба да добиете индиска деловна виза за да влезете во земјата. Овој тип на виза е потребен за деловни посети како што се конференции, состаноци и програми за обука. Значи, аплицирајте за индиска деловна виза многу пред планираните датуми на патување.

Колку долго можам да останам во Индија со индиската деловна еВиза?

За поединци кои треба да ја посетат Индија за бизнис, индиската бизнис еВиза е популарен избор. Со оваа виза, квалификуваните поединци можат да се јават во Индија до 180 дена, со две визи издадени секоја фискална година. Од витално значење е да се запамети дека оваа виза не може да се продолжи, па затоа мора да аплицирате за друг вид виза ако треба да останете во Индија подолго време.

За да влезете во Индија користејќи ја индиската деловна еВиза, мора да пристигнете на еден од 28-те назначени аеродроми или пет пристаништа. Да претпоставиме дека планирате да влезете во земјата преку копнена граница или пристаниште кое не е избрано за виза. Мора да посетите индиска амбасада или конзулат за да добиете соодветна виза. Исто така, од суштинско значење е да ја напуштите земјата преку една од овластените контролни пунктови за имиграција или ICPS во Индија.

Кои клучни факти мора да ги знаете за индиската е-бизнис виза?

Ако планирате да патувате во Индија за деловни цели, од суштинско значење е да ги знаете упатствата и барањата на индиската деловна виза. Прво и основно, од клучно значење е да се забележи дека индиската виза за е-бизнис не може да се конвертира или продолжи откако ќе се издаде. Значи, од суштинско значење е соодветно да го испланирате вашето патување и да се осигурате дека можете да ги завршите сите ваши деловни активности во рамките на важноста на визата.

Дополнително, поединците можат да аплицираат за две визи за е-бизнис во рамките на една календарска година. Значи, ако сте чест деловен патник во Индија, мора да планирате соодветно и да се осигурате дека ќе останете во максималната граница.

Исто така, потребно е апликантите да имаат доволно средства на нивните банкарски сметки за да ги поддржат за време на нивниот престој во Индија. Тоа е затоа што може да биде побарано да обезбедите доказ за финансиска стабилност за време на процесот на апликација за виза или по пристигнувањето во Индија.

Друг клучен аспект што треба да се запамети е да носите копија од вашата одобрена индиска деловна виза со вас за време на вашиот престој во Индија. Ова е за да се избегнат какви било компликации или забуна со локалните власти и да се обезбеди непречено патување.

Понатаму, кога аплицирате за индиска деловна виза, задолжително е да се покаже повратен или натамошен билет. Ова е за да се осигурате дека имате потврден план да ја напуштите земјата по завршувањето на вашите деловни активности.

Вашиот пасош мора да има најмалку две празни страници достапни за влезните и излезните печати и мора да важи најмалку шест месеци откако ќе пристигнете во Индија.

И на крај, ако поседувате меѓународни патни документи или дипломатски пасоши, не можете да аплицирате за индиската виза за е-бизнис. Оттука, проверката на критериумите за подобност пред да аплицирате за виза е секогаш најдобро.

Што можам да направам со визата за е-бизнис за Индија?

Визата за е-бизнис за Индија е електронски систем за овластување дизајниран за странски државјани кои сакаат да дојдат во Индија за деловни цели.

Индиската деловна виза е одлична опција за оние кои ја посетуваат Индија да присуствуваат на деловни состаноци, како што се продажба и технички состаноци. Тоа е исто така совршен избор ако планирате да продавате или купувате стоки и услуги во земјата или да основате деловен или индустриски потфат. Дополнително, доколку сакате да спроведувате тури или да одржувате предавања за Глобалната иницијатива за академски мрежи (GIAN), визата за е-бизнис е вистинскиот начин.

Покрај тоа, визата за е-бизнис за Индија ви овозможува да регрутирате работници или да учествувате на трговски или деловни саеми и изложби. Исто така е идеален за посета на земјата како експерт или специјалист за проект. Генерално, визата за е-бизнис за Индија е одлична опција за секој кој сака да се вклучи во активности поврзани со бизнисот.

За да добиете индиска деловна виза, ќе треба да аплицирате онлајн и да ги обезбедите потребните документи, како што се вашиот пасош, неодамнешна фотографија и доказ за вашите деловни активности. Откако вашата апликација ќе биде одобрена, ќе добиете електронска виза за влез во Индија за деловни цели.

Кои се работите што не можам да ги направам со визата за е-бизнис за Индија?

Како странец што ја посетува Индија, од суштинско значење е да ги разберете визните норми и прописи за да имате непречено и без проблеми патување.

За да одговорите на вашето прашање, обично се потребни само неколку минути за да се заврши процесот на аплицирање за е-бизнис виза во Индија. Ако ги обезбедите сите потребни информации и документи заедно со формуларот за апликација, можете да очекувате да ја добиете вашата е-виза преку е-пошта во рок од 24 часа. Сепак, се препорачува да аплицирате најмалку четири работни дена пред планираната посета на Индија за да избегнете какви било проблеми во последен момент.

Визата за е-бизнис за Индија е најбрзиот и најлесниот начин за пристап до Индија за деловни цели. Целиот процес може да се заврши онлајн, така што не мора лично да го посетувате индискиот конзулат или амбасадата. Ова го прави удобна и временски ефикасна опција за деловните патници.

Од суштинско значење е да се забележи дека иако нема ограничување за посетување верски места или учество во стандардни религиозни активности, визните норми ви забрануваат да се занимавате со каква било „работа на Таблиги“. Ова вклучува предавање за идеологијата на Таблиги Џемаат, циркулирање на памфлети и држење говори на религиозни места. Прекршувањето на овие норми може да резултира со парични казни или дури и забрана за влез во иднина.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Иако можете да ја напуштите Индија со 4 различни начини на патување, т.е. со авион, со крстарење, со воз или со автобус, само 2 начини на влез се валидни кога ќе влезете во земјата преку е-виза за Индија (Индија виза онлајн ) со авион и со брод за крстарење. Прочитајте Аеродроми и поморски пристаништа за индиска виза

Што е индиската деловна виза? 

Индиската деловна виза е одлична опција за оние кои сакаат да учествуваат во деловни активности во Индија. Со практичноста на електронскиот визен систем, аплицирањето за деловна виза стана полесно и побрзо.

Индиската е-бизнис виза со повеќекратен влез овозможува престој до 180 дена почнувајќи од датумот на првото влегување.

Е-визите за Индија се поделени во три категории од 1-ви април 2017 година, а една од нив е категоријата Деловни визи.

Странските патници сега можат да аплицираат за својата деловна виза до 120 дена пред очекуваниот датум на пристигнување во Индија со електронскиот визен систем, кој го зголеми прозорецот за апликации од 30 на 120 дена.

Ова го направи добивањето на деловна виза порационализирано за деловните патници.

Се препорачува деловните патници да аплицираат за нивната индиска деловна виза најмалку четири дена пред нивното патување.

Повеќето апликации се обработуваат во рок од четири дена, но понекогаш, обработката на визите може да потрае уште неколку дена. Сепак, откако ќе биде одобрена, важноста на индиската деловна виза е една година, обезбедувајќи доволно време за деловните патници да ги завршат своите активности во Индија.

Значи, ако планирате службено патување во Индија, размислете да аплицирате за индиската деловна виза за да го направите вашето патување без проблеми и удобно.

Како функционира визата за е-бизнис?

Кога патувате во Индија за деловни цели, од суштинско значење е да ги знаете условите за добивање индиска деловна виза. Еве неколку важни факти за имајте на ум пред да аплицирате:

валидност: Индиската деловна виза важи една година од датумот на издавање и е виза со повеќекратен влез, што му дозволува на сопственикот да влезе во Индија повеќе пати во текот на таа година.

Должина на престој: Посетителите можат да останат во Индија 180 дена во годината кога визата е валидна.

Неконвертибилен и непроширлив: Откако ќе се издаде, индиската деловна виза не може да се конвертира во друг вид виза или да се продолжи надвор од нејзиниот првичен период на важност.

Максимум две визи: Поединец може да аплицира за две индиски деловни визи во една календарска година.

Доволно средства: Апликантите мора да имаат соодветни средства за да се издржуваат за време на нивниот престој во Индија.

Потребни документи: Посетителите мора да носат со себе копија од нивната одобрена индиска деловна виза во секое време додека се во Индија.

Тие, исто така, мора да имаат повратен или натамошен билет кога аплицираат за виза, а нивниот пасош мора да биде овластен најмалку шест месеци од нивното пристигнување во Индија со најмалку две празни страници за печати за имиграција и гранична контрола.

Барања за пасош: Сите апликанти мора да имаат индивидуален пасош без разлика на возраста. Дипломатските или меѓународните патни документи не се подобни за индиска деловна виза.

Ограничени области: Индиската деловна виза не може да се користи за посета на заштитени/ограничени или кантонски области.

Имајќи ги предвид овие барања, поединците можат да обезбедат непречен процес при аплицирање за индиска деловна виза и максимално да го искористат своето службено патување во Индија.

Кога аплицирате за индиска деловна виза, обезбедување дополнителни придружни документи е од суштинско значење за да ги зголемите вашите шанси за успех.

Прво, ќе треба да обезбедите или визит-картичка или деловно писмо што служи како доказ за вашата професија. Овој документ треба јасно да ја наведе вашата позиција во компанијата и природата на вашиот бизнис.

Покрај тоа, ќе треба да одговорите и на конкретни прашања во врска со организациите што испраќаат и примаат.

Овие прашања ќе и помогнат на индиската влада да ја разбере целта на целта на вашата посета и односот меѓу двете организации.

Од клучно значење е да бидете што е можно посеопфатни и прецизни кога одговарате на овие прашања, бидејќи секоја неточна информација може да ја одложи или одбие вашата апликација за виза.

Генерално, имајќи солидно разбирање за Индиска деловна виза барањата и обезбедувањето на потребните придружни документи ќе ви дадат најдобри шанси да ја добиете визата и да тргнете на вашето службено патување во Индија.

Што можете да направите со деловна виза за Индија

Индиската деловна виза е фантастична опција за поединци кои патуваат во Индија за деловни цели. Со визата за е-бизнис, можете да направите повеќе патувања во Индија во рок од една година и да поминете до 180 дена во земјата.

Оваа виза е совршена за деловни патници кои сакаат да присуствуваат на технички или деловни состаноци, да основаат деловен потфат, да спроведуваат тури, да одржуваат предавања, да регрутираат човечки ресурси, да учествуваат на изложби или трговски саеми или да служат како експерт или специјалист во врска со тековен проект. .

Може да се добие индиска деловна виза преку Интернет, што го прави процесот удобен и без проблеми. Значи, ако барате да правите бизнис во Индија, вреди да се размисли за индиската деловна виза!

Колку долго важи визата за е-бизнис во Индија?

Индиската деловна виза е удобен и ефикасен начин за подобните граѓани да патуваат во Индија за деловни цели. Со оваа виза, можете да останете во Индија речиси 180 дена во годината, или одеднаш или преку неколку патувања. Дозволени ви се и повеќекратни записи во ова време додека вкупниот број на денови што ги поминувате во Индија е најмногу 180.

Сепак, вреди да се напомене дека можете да добиете само најмногу две индиски деловни визи во рок од една година. Ако е потребно да останете во Индија подолги периоди, наместо тоа, аплицирајте за конзуларна виза. За жал, индиската деловна виза не може да се продолжи.

Кога користите индиска деловна виза, од суштинско значење е да имате на ум дека мора да влезете во земјата преку еден од 28-те назначени аеродроми или пет поморски пристаништа. Можете да заминете од која било овластена имиграциска проверка (ICPS) во Индија.

 Меѓутоа, ако треба да влезете во Индија по копно или преку влезно пристаниште кое не е дел од назначените пристаништа за е-виза, мора да аплицирате за виза во амбасада или конзулат.

ЧПП за индиски е-бизнис виза

Како можам да добијам деловна виза за Индија?

Ако сте носител на пасош од една од над 160 земји, ќе бидете среќни да знаете дека стекнувањето на Индиска деловна виза никогаш не било полесно. Бидејќи целиот процес на аплицирање се спроведува преку Интернет, од вас не се бара да се грижите за одење во амбасада или конзулат.

Добрата работа за индиската деловна виза е што можете да го започнете процесот на аплицирање уште 120 дена пред датумот на заминување. Сепак, се препорачува завршување на процесот најмалку четири работни дена пред вашето патување за да се обезбеди непречено и без стрес искуство.

За да се квалификувате за индиската деловна виза, мора да ги исполнувате општите барања за е-виза. Но, за деловните патници, има дополнителен чекор. Ќе треба да доставите деловно писмо или картичка и да одговорите на прашања за вашите организации што испраќаат и примаат.

Откако вашата апликација ќе биде одобрена, ќе ја добиете индиската деловна виза преку е-пошта. Значи, без разлика дали одите во Индија на работа или да присуствувате на деловен состанок, индиската деловна виза ви го олеснува патувањето без мака.

Колку време е потребно за да се добие деловна виза за Индија?

Ако планирате службено патување во Индија, ќе бидете среќни да знаете дека процесот на аплицирање за индиска деловна виза е брз и удобен. Можете да го пополните формуларот со сите потребни информации и документи за само неколку минути.

Еден значаен аспект на индиската деловна виза е тоа што можете да ја поднесете вашата апликација до 4 месеци пред датумот на пристигнување, што ви дава доволно време да се среди сè. Понудете ја вашата апликација четири работни дена пред патувањето за да овозможите доволно време за обработка.

Во повеќето случаи, апликантите ги добиваат своите визи во рок од 24 часа, што е неверојатно брзо. Сепак, секогаш е најдобро да дозволите до 4 работни дена само во случај на какви било неочекувани одложувања.

Најдобриот дел за индиската деловна виза е тоа што нема потреба лично да посетувате амбасада или конзулат. Целиот процес се врши по електронски пат, што го прави еден од најбрзите начини за пристап до Индија за вашите деловни потреби.

Кои документи се потребни за индиска деловна виза?

Аплицирање за Индиска деловна виза сега е полесно од кога било, бидејќи сето тоа можете да го направите онлајн. Сепак, постојат неколку барања што треба да ги исполните за да се квалификувате за индиска деловна виза.

Прво, проверете дали вашиот пасош е валиден најмалку шест месеци од вашето пристигнување во Индија. Дополнително, ќе треба да обезбедите а фотографија во стил на пасош што ги исполнува сите барања за индиска виза за фотографија.

Ќе треба да покажете докази за вашето понатамошно патување кога ќе пристигнете во Индија. Ова значи да имате повратен билет за летање подготвен за презентирање.

За да ја пополните апликацијата за индиска деловна виза, ќе треба да обезбедите дополнителна документација, како што е визит-картичка или писмо од вашиот работодавец. Може да ви бидат поставени и некои прашања за организациите што испраќаат и примаат.

Една од добрите работи за аплицирање за индиска деловна виза преку Интернет е тоа што можете лесно да ги поставите сите ваши придружни документи по електронски пат. Ова значи дека нема да мора лично да посетувате индиски конзулат или амбасада за да ја презентирате вашата документација.

Индија: просперитетен деловен центар

Индија е брзо растечки деловен центар со просперитетна економија и огромен базен на квалификувана работна сила. Земјата направи големи чекори во последниве години за да стане попријатна за бизнисот, со значителни подобрувања во инфраструктурата, технологијата и реформите во политиките.

Индија сега е шеста по големина економија во светот и се предвидува дека ќе стане трета до 2030 година. Јаките страни на земјата лежат во нејзините различни индустрии, вклучувајќи информатичка технологија, производство, фармацевтски производи и биотехнологија.

Со голем и растечки потрошувачки пазар, Индија нуди огромни можности за бизнисите кои сакаат да ги прошират своите операции. Дополнително, индиската влада воведе неколку стимулации и иницијативи за да ги поттикне странските инвестиции и да го олесни водење бизнис во Индија.

Генерално, индиското опкружување погодно за бизнисот, квалификуваната работна сила и силната инфраструктура ја прават атрактивна дестинација за домашните и меѓународните бизниси.


Граѓаните на многу земји, вклучително и Соединети Држави, Франција, Данска, Германија, Шпанија, Италија се подобни за Индија е-виза(Индиски виза онлајн). Можете да аплицирате за Индиска апликација за е-виза во Индија точно тука.

Доколку имате какви било сомнежи или ви треба помош за патување во Индија или Индија е-Виза, контактирајте Индиски виз-биро за помош за поддршка и водство.