• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
  • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Индиска виза на Интернет

An Индиска е виза е виза издадена од индиската влада за патници кои сакаат да ја посетат Индија за деловни, туризам или медицински посети.

Тоа е електронска верзија на традиционалната Visa, која ќе се чува на вашиот мобилен уред (паметен телефон или таблет). Индиската е-виза ќе им дозволи на странците да влезат во земјата без да мора да поминат низ какви било проблеми.

Аплицирајте за индиска е-виза апликација

Владата на Индија воведе електронско овластување за патување или е-виза за Индија што дозволува граѓани на 171 земји да патува во Индија без да бара физичко печат на пасошот.

Од 2014 година меѓународните патници кои сакаат да ја посетат Индија повеќе не мораат да аплицираат за традиционалната хартиена индиска виза за да го направат патувањето и оттаму можат да ја избегнат кавгата што ја носи таа апликација. Наместо да мора да одат во Индиската амбасада или Конзулат, индиската виза сега може да се добие преку Интернет во електронски формат.

Освен леснотијата за аплицирање за Виза преку Интернет, е-Виза за Индија е исто така најбрзиот начин за влез во Индија.

Водич чекор по чекор за да аплицирате за индиска виза преку Интернет (или индиска е-виза)

1. Пополнете ја апликацијата за индиска виза: За да аплицирате за индиска виза преку Интернет, треба да пополните многу едноставен и јасен формулар за апликација. Треба да аплицирате најмалку 4-7 дена пред датумот на вашето влегување во Индија. Можете да го пополните Формулар за апликација за индиска виза за тоа онлајн. Пред плаќањето, ќе треба да наведете лични податоци, податоци за пасош, карактер и детали за минато кривично дело.

2. Направете плаќање: Направете плаќање користејќи сигурна порта за плаќање во над 100 валути. Можете да плаќате со помош на кредитна или дебитна картичка (Visa, Mastercard, Amex).

3. Поставете пасош и документ: По плаќањето од вас ќе биде побарано да дадете дополнителни информации врз основа на целта на вашата посета и видот на визата за која аплицирате. Ќе ги поставите овие документи користејќи безбедна врска испратена до вашата е-пошта.

4. Добијте одобрение за апликација за индиска виза: Во повеќето случаи, одлуката за вашата индиска виза ќе биде донесена во рок од 1-3 дена и доколку биде прифатена, ќе ја добиете вашата индиска виза онлајн во PDF формат преку е-пошта. Се препорачува да носите отпечаток од индиската е-виза со вас до аеродромот.

Индиска eVisa апликација

Обезбедете релевантни детали во формуларот за апликација за е-виза за Индија и поставете ги потребните документи како што се фотографија на лице и пасош.

Применуваат
Направете сигурна исплата

Направете безбедно плаќање за индиската е-виза користејќи кредитна или дебитна картичка.

плаќање
Добијте е-виза за Индија

Добијте индиско одобрение за е-виза во вашето сандаче за е-пошта.

Добијте виза

Индиски е-визи

Постојат различни видови на индиска е-виза и онаа (1) за која треба да аплицирате зависи од целта на вашата посета на Индија.

Туристичка е-Виза

Ако ја посетувате Индија како турист со цел разгледување или рекреација, тогаш ова е е-виза за која треба да аплицирате. Постојат 3 вида на Индиски туристички визи.

на 30 дневна туристичка виза во Индија, што му овозможува на посетителот да остане во земјата за 30 дена од датумот на влегување во земјата и е Виза за двоен влез, што значи дека можете да влезете во земјата 2 пати во периодот на важност на визата. Визата има а Рок на употреба, што е датумот пред кој мора да ја внесете земјата.

Туристичка виза за 1 година во Индија, која важи 365 дена од датумот на издавање на е-виза. Ова е виза за повеќекратни влезови, што значи дека можете да влезете во земјата само повеќе пати во периодот од важењето на визата.

5-годишна туристичка виза за Индија, која важи 5 години од датумот на издавање на е-визата. Ова е исто така виза за повеќекратни влезови. И 1-годишната индиска туристичка виза и 5-годишната туристичка виза за Индија овозможуваат постојан престој до 90 дена. Во случај на државјани на САД, ОК, Канада и Јапонија, континуиран престој за време на секоја посета не смее да надмине 180 дена.

Бизнис е-Виза

Ако ја посетувате Индија заради деловно работење или трговија, тогаш ова е е-виза за која треба да аплицирате. Е со важност од 1 година или 365 дена и е А. Повеќе виза за влез и овозможува постојан престој до 180 дена. Некои од причините за аплицирање Индиска е-бизнис виза може да вклучува:

Медицинска е-виза

Ако ја посетувате Индија како пациент за да добиете медицински третман од болница во Индија, тогаш ова е е-виза за која треба да аплицирате. Тоа е краткорочна виза и важи само 60 дена од датумот на влегување на посетителот во земјата. Индиска е-медицинска виза е, исто така, Виза за троен влез, што значи дека можете да влезете во земјата 3 пати во периодот на нејзината важност.

Медицински придружник е-виза

Ако ја посетувате земјата за да придружувате пациент кој ќе добие медицински третман во Индија, тогаш ова е е-виза за која треба да аплицирате. Тоа е краткорочна виза и важи само 60 дена од датумот на влегување на посетителот во земјата. Само 2 Визи за медицински придружник се доделуваат против 1 медицинска виза, што значи дека само 2 лица ќе имаат право да патуваат во Индија заедно со пациентот кој веќе набавил или аплицирал за медицинска виза.

Транзитна е-виза

Оваа виза се користи за патување низ Индија до која било дестинација лоцирана надвор од Индија. На апликантот може да му се одобри транзитна виза за истото патување, која ќе важи за најмногу два влеза.

валидност

Транзитната виза не е прифатлива во случај патникот да го напушти аеродромот или бродот да биде запрен на индиското пристаниште. Алтернатива е да аплицирате за Туристичка еВиза доколку имате итен случај да излезете од бродот или аеродромот.

Барања за подобност за индиска виза преку Интернет

За да имате право на индиска е-виза што ви треба

Апликантите чии пасоши најверојатно ќе истечат во рок од 6 месеци од датумот на пристигнување во Индија нема да добијат индиска виза преку Интернет.

Барања за онлајн документ за индиска виза

За почеток, за да започнете со процесот на апликација за индиската виза, треба да ги имате следниве документи потребни за индиска виза:

Освен што ги подготвувате овие документи потребни за индиска виза онлајн, треба да запомните и дека е важно да ги пополните Формулар за апликација за индиски визи за индиската е-виза со точно истите информации што се прикажани на вашиот пасош што ќе ги користите за патување во Индија и кои ќе бидат поврзани со вашата индиска виза онлајн.

Ве молиме имајте предвид дека ако вашиот пасош има средно име, треба да го вклучите во онлајн формуларот за индиска е-виза на оваа веб-локација. Владата на Индија бара вашето име да се совпаѓа точно во вашата индиска апликација за е-виза според вашиот пасош. Ова вклучува:

Можете детално да прочитате за Индиски барања за документи за е-виза

земји со квалификувани eVisa

Граѓаните на земјите наведени подолу имаат право да аплицираат за индиска виза преку Интернет Откријте ја вашата подобност за онлајн индиска виза.


Ажурирања од 2024 година за индиската eVisa

Следното мора да се забележи за 2024 година за апликантите кои имаат намера да применат индиска еВиза. Индиската eVisa сега се издава во рок од неколку дена. Овој забрзан процес го направи процесот на електронска виза претпочитан начин за повеќето туристички и деловни посетители во Индија во 2024 година.

Кои се различните видови на индиски еВизи?

Постојат пет главни типа на индиски е-визи:

Дали ми треба физичка виза ако имам еВиза?

Не, не ви треба физичка виза ако имате валидно издадена индиска еВиза. eVisa делува како ваше официјално овластување за патување.

Како да аплицирам за индиска еВиза?

Можете да ја аплицирајте за индиска еВиза преку Интернет преку оваа веб-локација во рок од неколку минути.

Кои се придобивките од добивањето индиска еВиза?

Каде можам да најдам повеќе информации за индиската eVisa?

Можете да ги најдете сите информации на оваа веб-локација или кликнете на контактирајте не линк од подножјето на оваа страница, за да може нашиот корисен персонал да ви помогне. Може да ни испратите е-пошта и ние ќе се обидеме да ви одговориме за помалку од еден ден.