• англискифранцускатагерманскииталијанскишпански
 • АПЛИЦИРАЈТЕ ИНДИСКА ВИЗА

Која е туристичката е-виза за посета на Индија?

Ажурирано на May 17, 2024 | Онлајн индиска виза

Индиската туристичка виза, вообичаено наречена Туристичка еВиза за посета на Индија, е електронско овластување за патување и им овозможува на граѓаните од подобни нации да аплицирате за тоа и да ја посетите Индија.

Оваа онлајн туристичка еВиза ја намалува тензијата од посетата на Индија, со оваа виза тие можат да ја посетат Индија за многу туристички цели.

Воведена во октомври 2014 година, индиската туристичка виза беше задолжителна за патниците кои доаѓаат од подобните нации да ја добијат одобрената индиска туристичка еВиза пред да патуваат во земјата. Главната причина за воведувањето на оваа туристичка еВиза беше да се поедностави процесот на аплицирање за туристичка виза и на тој начин да се привлечат повеќе туристи ширум светот за да го откријат најдоброто од Индија.

Придобивките од индиската туристичка еВиза се нудат на граѓаните од околу 171 земја, патниците можат да ја користат оваа туристичка еВиза за да влезат во земјата без да мораат физички да ја посетат амбасадата или да добиваат печати на нивните пасоши.

Од кои причини патниците од странски земји можат да ја користат индиската туристичка еВиза?

на Индиска туристичка еВиза им овозможува на туристите да ја посетат Индија од подобните нации и да ја користат за споменатите цели:

 • Туристички цели како истражување на историските локалитети, одмор на плажа, еко-туризам итн.
 • Посетете ги пријателите и семејството кои живеат во Индија.
 • Јога искуство во Индија на места како Ришикеш (означен како главен град на јогата на светот)
 • Краткорочни курсеви не подолг од 6 месеци
 • Волонтерска работа до еден месец

Така, секој патник кој сака да ја посети Индија за која било од горенаведените цели може лесно да аплицира за индиската туристичка еВиза, збогувајќи се со традиционалниот хартиен начин. Индискиот туристички eVisa е најбрзиот начин да ви помогне да планирате патување во Индија.

Индиската туристичка eVisa всушност беше олеснување за многу меѓународни патници, бидејќи беше поедноставена и патниците можат да аплицираат од удобноста на нивниот дом, наместо да ја посетат индиската амбасада.

Органот за имиграција на Индија ги охрабрува странските патници да аплицирајте за индиска туристичка еВиза наместо да ја посетите амбасадата. Патниците кои се надеваат дека ќе ја посетат Индија за да ги истражат неверојатните места во Индија, како „Таџ Махал“, едно од седумте светски чуда, место на светското наследство на УНЕСКО.

Дали планирате да ја посетите Индија за туристички цели? Кои нации имаат право за индиска туристичка виза?

Според најновото ажурирање, од 2024 година околу 171 земја имаат право да аплицираат за индиската туристичка еВиза, само за туристички цели. Некои од земјите кои имаат право да аплицираат за индиска туристичка виза се наведени подолу.

Австралија Белгија
Канада Ирска
Италија Јапонија
Мексико Полска
Шпанија ОАЕ
Шведска Соединети Држави

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

За оние кои треба да ја посетат Индија како медицински придружници на главните пациенти (кои бараат третман или се под третман) како членови на семејството, медицински сестри и помагачи, тие можат да влезат во земјата со индиската еВиза за медицински придружник. Но, процесот на аплицирање целосно ќе зависи од индиската е-медицинска виза на главниот пациент. Ако сакате да дознаете повеќе, проверете Индиска еВиза за медицински придружник.

Аплицирате за индиска туристичка еВиза? Кој има право да аплицира за тоа?

Оние патници кои се квалификувани да продолжат со индиската туристичка еВиза, треба да ги исполнуваат следните стандарди за подобност:

на граѓанинот треба да припаѓа на листа на подобни нации на кои им е дозволено да аплицираат за индиска туристичка еВиза.

Целта на посетата на патниците со индиската туристичка eVisa треба да биде поврзана со туризам само.

Пасош кој е валиден за 6 месеци вклучувајќи го и вашето враќање, најважниот носител на пасош од листата на подобни земји.

на деталите за вашиот пасош на апликацијата за индиска туристичка eVisa и вашиот пасош треба да се совпаѓаат. Секоја погрешна информација ќе доведе до отфрлање на вашата виза или одложување на одобрувањето додека не ги обезбедите вистинските документи и информации, доцна издавање и доцнење со влезот во Индија.

На патниците со индиска туристичка еВиза им е дозволено да влезат во земјата преку главните аеродроми и пристаништа со имиграциска проверка која е овластена од Владата.

Аплицирате за индиска туристичка еВиза? Каков е процесот?

Пред да аплицирате за индиската туристичка eVisa преку Интернет, еве список на документи со кои мора да бидете подготвени:

 • Чувајте А. скенирана копија од првата страница од вашиот пасош.
 • Фотографија со големина на пасош што одговара на барања за фотографии да испратите.
 • E-mail адреса што работи или се користи.
 • Дебитна/кредитна картичка да ги платите вашите индиски туристички такси за апликација за eVisa.
 • Повратен билет (во некои случаи не е задолжително)

Процесот на онлајн апликација за индиски туристички eVisa е лесен за пополнување, патниците треба да ги пополнат основните информации и да ги платат таксите за апликација за туристичка eVisa. Апликантите кои аплицираат за индиската туристичка еВиза, треба да платат номинална такса со користење на валути на 135 наведени земји преку дебитна или кредитна картичка.

По поднесувањето на формуларот преку Интернет, службениците за имиграција може да побараат од вас да доставите копија од вашиот пасош и неодамнешната фотографија од пасошот, да ги обезбедите и двете со враќање на истата е-пошта што ја побарале или можете да ги поставите директно преку онлајн порталот eVisa.

Кандидатите можат да ги испратат информациите по пошта на следново [заштитена по е-пошта]. Откако успешно ќе аплицирате за индиската туристичка eVisa преку Интернет, почекајте ја вашата пошта, на времето за обработка е околу 2-4 работни дена.

Понекогаш можеби ќе треба да покажете документи за да ја потврдите причината поради која патувате во земјата. Зависи од патници до патници.

Кои се видовите на индиска туристичка виза достапни за влез во Индија?

Индиската туристичка еВиза е поделена на 3 типа врз основа на важечкиот број денови/години:

Индиска туристичка еВиза за 30 дена: Оваа електронска туристичка виза е достапна за 30 дена со максимум 2 влеза. Така, на патниците со оваа индиска туристичка виза од 30 дена им е дозволено да престојуваат во земјата најмногу 30 дена и во овој временски период можат да влезат во земјата 2 пати. На важност на 30-дневна туристичка виза започнува на датумот кога посетителот влегува во Индија.

Индиска туристичка еВиза за 1 година: Оваа индиска туристичка е-виза важи една година со повеќекратни записи. Важи една година од датумот на издавање, патниците можат да влезат во земјата повеќе пати во оваа временска рамка со престој од 180 дена за време на секоја посета.

Индиска туристичка еВиза за 5 години: Оваа индиска туристичка е-виза важи 5 години и дозволува повеќекратни влезови во нацијата, но секоја посета е ограничена на 180 дена престој.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Секој патник кој треба да ја посети Индија на итна основа може да аплицира за Итна индиска виза (наведена како е-Итна виза X-Misc), оние странци кои треба да ја посетат Индија на итна кризна основа. Дознајте повеќе за Итна индиска виза.

Кои се некои од важните клучни факти за индиската туристичка виза?

Патниците можат ниту да ја продолжите ниту да ја конвертирате нивната индиска туристичка еВиза еднаш издадена.

Патниците кои влегуваат во Индија, треба да имаат а копија од нивната одобрена индиска туристичка виза.

Патникот треба обезбеди докази како банкарски изводи или кредитни картички дека има доволно пари да остане во Индија.

Патниците треба да имаат а валиден пасош со валидација од 6 месеци и празни страници.

Патниците можат аплицирајте за индиска туристичка еВиза, максимална граница од 2 апликации годишно.

Патниците со не се дозволени дипломатски пасоши да ја посетат Индија со индиска туристичка еВиза, затоа не можат да аплицираат за индиска туристичка еВиза.

Родителите не треба да ги вклучуваат своите деца во индиската туристичка виза, секој член што патува треба да аплицира за посебна индиска туристичка виза.

Други релевантни прашања поврзани со индиската туристичка eVisa

Значи, ја добивте вашата индиска туристичка виза? Која е неговата употреба?

Indian Tourist eVisa е електронско овластување за патување кое им овозможува на патниците од странски земји да ја посетат Индија со оваа електронска виза за туристички цели. Со индиската туристичка еВиза, патниците можат да ги посетат своите пријатели и семејството, да ги истражуваат архитектонските чуда на Индија, да добијат увид во културното наследство на Индија и да учествуваат во одмори по јога.

Индија е земја богата со културна разновидност, всушност таа е родно место на 4 религии: хиндуизам, будизам, сикизам и џаинизам. Веројатно ќе знаете повеќе за секој овде.

Атракции кои мора да се посетат вклучуваат Таџ Махал, пештерите Ајанта и Елора, гатите во Варанаси, Ришикеш за јога, Гоа за плажи, Итн

Кои се ограничувањата наметнати на индиската туристичка виза?

Со индиската туристичка еВиза, странските туристи не треба да се вклучат во активности Таблиги, во случај да се препуштат на такви активности би доведоа до казни, па дури и забрана за вашите идни влезови во земјата.

На патниците им е дозволено да ги посетуваат верските места, но строго не им е дозволено да се вклучат во активности како што се држење говори и предавања за идеологијата и принципите на Таблиги Џемаатот, дистрибуција на памфлети за Таблиги Џемаатот итн. Затоа, љубезно избегнувајте такви хаотични ситуации.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Индија е позната по своите ајурведски третмани и има некои од познатите ајурведски клиники, болници и одморалишта. Нејзината традиционална длабоко вкоренета историја за лекување на сериозни заболувања и промовирање на благосостојбата на природен начин ја доведе љубопитноста кон надворешниот свет. Дознајте повеќе за Традиционални ајурведски третмани во Индија и како точно работи за вас.

Колку долго патникот може да остане со индиската туристичка еВиза?

Врз основа на видот на индиската туристичка виза што сте ја примениле, вашиот престој ќе биде ограничен на:

 • Индиска туристичка еВиза за 1 месец: престој најмногу 30 дена.
 • Индиска туристичка еВиза за 1 година: максимум 90 дена за некои земји и 180 дена за граѓани на земји како Јапонија, ОК, Канада и САД по посета.

Аплициравте за индиската туристичка еВиза? Колку долго е времето за обработка?

Генералот времето за обработка на индиската туристичка еВиза е 2-4 работни дена, тоа е најлесниот и најбрзиот начин да ја добиете вашата виза за влез во Индија. На патниците им се препорачува да аплицираат за индиска туристичка виза најмалку пред 4 работни дена, доколку сакате да избегнете какво било одложување во вашите планови за патување.

Доколку барателот ги има при рака сите потребни документи, ќе може да го пополни формуларот во рок од неколку минути. Едноставно пополнете ја вашата апликација за индиска туристичка eVisa, откако ќе ја поднесете, ќе добиете пошта што ќе го потврди истото.

Целиот процес на аплицирање за индиска туристичка eVisa се одвива онлајн, така што не мора да ја посетувате индиската амбасада во вашата матична земја. Оваа индиска туристичка еВиза е најлесниот и најбрзиот начин да се добие туристички пристап до Индија. 


Граѓаните на многу земји, вклучително и Соединети Држави, Франција, Данска, Германија, Шпанија, Италија се подобни за Индија е-виза(Индиски виза онлајн). Можете да аплицирате за Индиска апликација за е-виза во Индија точно тука.

Доколку имате какви било сомнежи или ви треба помош за патување во Индија или Индија е-Виза, контактирајте Индиски виз-биро за помош за поддршка и водство.